nici în trecut, dar nici în viitor

Standard

e greşit să trăieşti în trecut. nostalgia zilei de ieri, sau a anilor ce s-au dus mă împiedică să mă bucur din plin de ziua de azi. dacă mi-a fost frumoasă copilăria şi îmi doresc cateodată să trăiesc cu aceeaşi intensitate unele zile sau evenimente, asta nu înseamnă că fac bine mototolind prezentul în palmele trecutului.

şi să privesc spre viitor e important. să mă tem de el e rău. să fiu precaut e bine. să îmi ingădui cate o nebunie din cand în cand e riscant dar benefic. să văd cu ochii minţii ceea ce ar putea fi cu puţin efort şi noroc. să privesc hăul de sus poate fi o experienţă unică, însă să mă aplec prea tare poate fi dezastruos. visand viitorul s-ar putea să mă trezesc că nu am trăit frumos prezentul.

nu-mi rămane decat să nu regret trecutul, să-l păstrez ca pe o comoară de aminitiri frumoase, ca pe un leagăn a ceea ce sunt astăzi, ca pe nişte trepte pe care le-am urcat şi pe care nu mă mai pot întoarce să le urc iarăşi.

privind în urmă doar cu ochii minţii, nu-mi rămane decat să privesc înainte cu nădejde, să am încredere că aşa cum am reuşit să urc treptele de pana acum, voi reuşi să le urc şi pe cele ce mi se aştern în faţă şi să nu trăiesc nici în trecut nici în viitor, ci să TRĂIESC!

Publicitate

4 răspunsuri »

 1. ma intrb oare pe oameni ( pe tine ) ce-i face sa scrie lucruri din astea meditative ? cind ajungem sa ne gindim la ele… in perioade de rascruce? cind suntem nefericiti … sau cind ?
  Cautam pe net ceva ce cred ca Eminescu spusese ‘ batrinii traiesc in trecut si nebunii’n viitor ‘ … mie imi da de gindit chestia asta..pentru ca am senzatia ca sunt si una si alta si … ar fi putin cam devreme
  Oricum, cautind ..asa am dat de tine si ‘ nici in trecut dar nici in viitor ‘ care…imi este atit de potirvita starii mele inc are sunt……; asa vrea sa schimb ceva dar… sentimetalismul ma doboara si nu ma lasa sa traiesc parca prezentul !
  Pentru curiozitatea mea… tu calatoresti ? sau ai calatorit mult ??

  Sa incercam deci sa traim prezentul !!
  numai bine !

 2. Salut Cata!
  Eu scriu oridecate ori am timp si imi vine sa scriu. Scriu pentru ca simtirile si gandurile dintr/un anumit timp al zilei sau al vietii au ceva unic care le face sa fie putin diferite de fiecare data. ma gandesc ca s/ar putea asemana cu o apa care curge, si desi in acelasi loc daca te intorci e tot apa, de fiecare data e alta.

  Acum, trebuie sa recunosc ca e complicat sa separam prezentul de trecut si de viitor. Tot ce putem incerca sa facem e sa nu le amestecam, si sa nu stricam (traim) nici un segment de timp in detrimentul altuia.

  🙂 nu prea calatoresc din pacate. nu geografic cel putin, nu atat cat imi doresc. calatoresc dintr/o zi in alta (asta da), calatoresc dintr/un anotimp in altul, dinspre aici inspre acolo…

  Numai bine si tie! 🙂

...comentează, hai! :)

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.